torsdag 24 december 2009

Och det hände sig vid den tiden......

........att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls, när Kvirinius var landshövding över Syrien. Då färdades alla var och en till sin stad, för att låta skattskriva sig.

för mig är det fortfarande de ord som är julen.. av många olika orsaker.. och inte alltid det som är självklart för de flesta.

julen kom ändå.. som det känns.. oavsett om jag såg monster coming over the hill.. som kom den. precis som alla andra år.. med sista-minuten-saker som ska göras. ändå fanns det tid för en stund i tv-soffan men ngn julfilm. denna gången blev det "national lampoons christmas vacation". en rulle man sett oändligt många ggr och likväl så är det lika rolig....ännu. antar att det är tradition det. på tur står grinchen, scrooge, it's a wonderful world och många många fler..

avslutning.. avrundning.. dags att natta.. den här historien gillar jag mest av alla julberättelser tror jag.. den sura elaka tvära mannen som stängt ute livet från sitt eget. men med välsignelsen från sin fd arbetspartner jacob marley så träffar han på de tre olika christmas spirits. en resa inleds genom det som varit.. det som är.. och vad som kan bli.. ..som alla berättelser av dickens så sluter även den här lyckligt. för även för en samhällskritiker som dickens ville han ha ett lyckligt slut.. och vem vill inte det. jag vill det ivf.. och kanske därför jag inte kan låta bli att tycka om och synd om mr scrooge.. klippet som läggs ut är från filmen scrooge 1970 med albert finney. en av mina absoluta versioner av den här historien....

så.. från i hate christmas till thank you very much.. så önskar jag en riktigt varm och skön fridefull jul. med allt vad det kan innebära för envar. för egen del är det att vakna upp med dom jag älskar. äta grötfrukost och starta dagen med vetskapen att jul.. det kommer ändå.. oavsett om alla rätter finns på bordet lr dyra klappar ligger under granen....

säger thank you very much


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.