lördag 26 juni 2010

du lindar av olvon..

....en midsommarkrans.

det blev ingen krans för mig.. ingen dans heller för månens skära.


däremot var det varmt och gott uppe på gammlia. med en picknickkorg i ena handen och mig vid sin andra hand stävade mannen samt dotter in på gammlia-området. filtar, fikakorgar, hundar och ungar, tanter och farbröder, barn och fiskmåsar, förlovade och nygifta, gravida och barnvagnar, gammal och ung, motsträviga tonåringar och vilt springande upptäckarbarn, gammelsvenskar och nysvenskar. midsommarstång, dragspelsmusik, svenska sommarvisor och tal.

bakstugebak och våffelgräddning, varmkorvskokning och kaffeförsäljning, sockerdricka med sugrör och stråvisslor. och allt detta i vår ljuva sommartid. ibland är fantastiskt att vara svensk, att vara levande, att ha sommar, att känna att även om vi alla är olika, från olika ställen, olika barndomar, så är det ändå fantastiskt att alla vi där uppe på ängarna, knallarna, vid dammen, ute vid hagarna och logen samt inne på gården, alla vi utan stugor, firade in midsommar tillsammans.

det är dans i folkets park.. sommar sommar sommar.

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.