fredag 30 oktober 2009

i cant get enough...

...im just saying..

jag och mannen är ensam hemma.. vi ska softa i soffan, se lite film, ta ngn öl och poppa lite popcorn. ok.. är det NGN som känner igen scenariet? anybody.. som på det minsta känner igen ngt av "ingredienserna". lr som jag brukar säga. så här börjar en skräckfilm.

kanske passande en dag som denna då själar from beyond och längre än så stiger upp.. oroliga...sökande.. på drift... trickande och treatande (?) kanske. men som sagt.. ikväll.. ska mannen och jag äta lite...krypa ihop i soffan..knäcka nåra bira (som det så klämmigt säges)..knapra ngra popcorn.. och rysas, skrämmas av ngn gammal film lr ny film lr ngn film. vi lär somna 10 minuter in i filmen. lr dö.. allt beroende på om vi ser en skräckfilm lr är MED I EN SKRÄCKFILM...





asch.. vi tar väl en till lr. *moawhoooo*


this is halloween..

...kind of thing..

allhelgona helgen. en tid, som när jag var liten, var mkt lugnt och stillsam, dämpad skulle jag vilja säga. halloween, den totala motsatsen, skrämmande och påträngande in your face kväll, med allt det otäcka man kan hitta. lr varför inte dia de los muertos, de dödas dag i mexico. sammanfaller med allhelgonadagen. en misch-masch av preindianska-spanska-katolska traditioner med början långt tillbaka. olika sätt att fira, olika sätt att se på döden. inget rätt och inget fel, vad som känns rätt beror på vilken tradition man kommer från.

vi firar halloween sista oktober dock inte lika mkt idag som för 20 år sen när barnen var små. men helt klart så blir det lite mer godis, lite mer gamla klassiska skräckis, lite mer ljus och lite mer scary stuff. men vi håller också traditionen om allhelgonahelgen levande i vårt hus. vi samlas tillsammans, familj och vänner, för att äta gott, skratta och minnas.

så... ytterligare en mängd ord om just denna helg.

nu tillbaka till köket. nu är det pajbak som står på meny...

jag står och velar mellan american pie lr men som det freak jag är så blir det this is halloween från tim burten a nightmare before xmas. what could ever go wrong...



Skeleton jack might catch you in the back
And scream like a banshee
Make you jump out of your skin
This is Halloween, everyone scream
Won't ya please make way for a very special
guy
Our man jack is king of the pumpkin patch
Everyone hail to the Pumpkin King now



KTS

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.