fredag 2 oktober 2009

schhhhhhhhhhhhhhhhhh.. not a sound..

....hush just let the music take its course.. let it give you shelter.... keep you sane in an insane world. let music keep you safe.



help me make it through the night....

..... yesterday is dead and gone, tomorrow out of sight.

finns det ngt ensammare än ett hus som sover. det enda som hörs är köksklockans stilla tickande och ngr enstaka ljud av djur som sover (eller inte sover).

i natt är tyvärr en sån natt då det inte är lönt att ens försöka sova. värk är en trist sängkamrat och även om mannens närvaro lindrar, så störs han varje gång jag vänder mig. så, ett nattligt möte med min lover spotify lättar lite. även om det är nattöppet på många communities så är det få gäster. det enda säkra som finns är som vanligt musiken. rotar i mitt skafferi av musik. letar, hittar, smakar, förkastar och så, slutligen, hittar. everlast. hans röst är som en varm bekväm och välkänd filt. luktar lite av gamla minnen och känns trygg. hans ord studsar i mitt inre.. "i'm coming home to you, girl".

vet ni hur jag lärde mig engelska? jag lyssnade på musik. jag lärde mig genom att lyssna på texterna och läsa dom på konvoluten. jag skrev av texterna om och om. jag lyssnade på musiken så jag kunde hela skivan utantill. glosförhör och engelskaprov var som a walk in the park. mitt uttal är naturligtvis amerikanskt även om jag faktiskt föredrar engelsk. men i'm a yankee girl thru and thru. så till den milda grad så när jag skulle läsa in b-engelska på komvux så frågade en av mina klasskamrater hur länge jag varit i usa och om jag jobbade som au pair. jag måste säga att jag blev lite stött. jag hoppades ju att jag hade samma förtjusande engelska som bowie.

jag fortsatte ivf att lyssna på texterna, höra orden samt känna musiken. ibland när vissa saker är svåra att förklara så är musiken så otroligt bra att ta till för att göra just det. förklara saker för andra.. och för en själv. musik för olika känslor, tillfällen som stärks av minnen. av sånt man varit med om, gått igenom och upplevt.

oj nu blev det mycket. dags att avrunda.

so why dont you go outside and kiss the rain when im gone.... billie myers



you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.