måndag 17 november 2008

words...

...dont come easy to me..

lr kanske inte då.. men däremot finns det ord jag INTE uppskattar. och nej jag menar inte könsord lr ord som är ras/religions diskriminerade utan jag menar helt vanlig ord som låter nog så oskyldiga men verkligen kan rub me the wrong way... vilka.. ??? ok.. here comes



your lost, din förlust.

det ordet innebär för mig att dom känner mig ordentligt bra.. vet vad jag varit med. lr..?.. jag menar.. hur fasen ska han/hon annars veta om jag haft ngt bättre sämre än det dom erbjuder?!


next.



would'nt you like to know, det skulle du bra gärna vilja veta.

ja är det så att vi har en diskussion och ett ämne kommer upp som tydligen vederbörande anser intressant. om jag då frågar så vill jag antagligen veta också. men vid en sån kommentar så.. blir jag såååå not intresserad. då får det faktiskt vara.




jag är det bästa du ngnsin träffat på.

ok.. återigen.. hur kan ngn veta exakt vilka jag har träffat lr inte träffat. tydligen besitter vissa, förutom uppblåst ego en otroligt förmåga att se och känna av saker. som tex vilka jag har stött på i min dar.



lr varför inte den här..


man måste ju testa saker för att veta vad man gillar.

måste man???.. jag kan ärligt säga att vissa saker vet jag redan att jag inte gillar.. och då behöver jag inte ens gå in på det här. men tro mig. och andra saker som jag vet att jag inte gillar har jag testat. återigen.


har verkligen svårt med folk som utgår ifrån saker och ting som dom ingen aning har om. jag menar.. jag utgår ju inte från att alla är idioter. hur gärna jag än vill det..

penny lane...

...Allison Road--Gin Blossoms
Joppa Road--Ween
53rd & 3rd--Ramones
Central Park & West--Ian Hunter
Wall Street Shuffle--10cc
Does This Bus Stop at 82nd Street?--Bruce Springsteen
Baker St. Muse- Jethro Tull
22 Acacia Avenue- Iron Maiden
Tin Pan Alley- SR Vaughan

och inte att förglömma route 66.

vi har också en sån där typ av väg som ngn kanske skriver en låt om. kanske inte fullt lika känd och legendarisk men ändå mkt omskriven om här på bygden. i vår del av världen heter vägen ök. lr rättare sagt den heter östra kyrkogatan men kallas för ök. ök, går från stadskyrkan vid älven och ända upp mot e4 norrgående rikting. man passerar mimerskolan, gamla folketshus, hagaborg (var en gång ungdomsgård), ok parkvägen och taormina (en av de äldsta pizzeriorna i umeå) för att vidare ta sig förbi sandbacka och upp mot västra kyrkogården. inte speciellt avancerat menunder många år en prövning och bedrövelse för så många.. både boende och genompasserade.

ök har alltså varit den länk mellan centrala stan och de dela som ligger norr om umeå. tex ersboda, mariedal och marieberg. och även där olika affärer har byggts upp. så.. östra kyrkogatan har varit en naturlig väg att transportera sig via. till bedrövesle för de boende då. så olika sätt att begränsa genomfart, buskörning och utsläpp/bullar har vidtagits. av typ... avstängning.. vägbulor, slalomliknande banor för bilar att köra. osv osv. så har statusen varit på ök i kanske ja.. 20 år lr ngt sånt.. döm om min förvåning då vi härrom kvällen körde vägen upp från centrum ut till ersboda och vägen var RAK. helt fullständigt RAK.. inga bulor ingen slalomsträckning utan rak. jag kan ärligt inte påminna mig om när jag sist åkte den vägen utan att hindras av ngt.

så....ok.. ingen kommer kanske att höja ök till skyarna.. ingen kommer heller att bli nostalgisk över de ingrepp som gjorts på den gatan. men hey.. alla vi umeåbor har sååå många åsikter om den sträckningen så det skulle nog räcka till åtskilliga blogginlägg.. *ler*


själv citerar jag bara monica z

"sakta vi går genom stan"..

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.