fredag 23 juli 2010

it never rains in california....

....but girl dont they warn ya.. it pours, man, it pours....

väder är lika vanligt som finnar vid de mest kritiska tillfällena. vi är aldrig utan vädret, vi har alltid väder. kanske inte det vi önskar vi hade oavsett då om det är otroligt varmt och hett som solbadare önskare, lr om det är regn för grödor. vi önskar oss ett sorts väder och det vädret duger mkt sällan

ngt jag väldigt sällan är nöjd över är rapporteringen av väder. det är aldrig så där detaljerat som man önskar att det var. det blir mer som en sketch av gösta ekman.. "å sverige får väder". det känns som vädermannen/kvinnans beskrivning av vädret är hugget och malet vad gäller stora delar av sverige (läs 98%) medan 08-området är detaljerat så in i norden så det nästan hänger på gatunummer. ( precis som papphammar)

jag tror få alldagliga saker berör människor lika mkt som vädret. på 80talet var visserligen dallas ett stort hot på morgonfikats pratstund. men dallas las ner dock inte vädret och därmed hänger det fortfarande med som samtalsämne nummer ett. oavsett VAR man befinner sig. i köer till toaletter, bussköer, väntrum av olika slag. vädret är en isbrytare och ett perfekt vapen att ta till när tystnaden blir pinsam. som om en svensk egentligen skulle bry sig så stort över det då.

man säger att vädersamtal är så typiskt svenskt, men det tror jag inte är sant. jag har förstått att både norrmän, finnar, tyskar, engelsmän osv anser att vädret är ett lika viktigt samtalsämne som vilken annan svenne som helst. av olika orsaker kanske men dock. musik sägs ju vara världsomspännande men på ngt sätt tror jag faktiskt att vädret är nummer ett även på den listan.

låt.. ja gissa.. men självklart.. herr papphammar själv..




ccr.. who'll stop the rain





have you ever seen the rain..


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.