torsdag 10 juni 2010

summertime..

..and the livin' is easy.. fish are jumping.. and the cotton is high..

just så ska en sommar vara och jag vet att jag tjatar om det but just endulge me for awhile! en härligt stor veranda med lagomt mkt skugga och lagomt mkt sol. med ett knarrigt verandagolv vars trä har slipats mjukt av alla som gått fram över plankorna. en härligt skön gungstol som gungar alldeles lagomt mkt en solig eftermiddag.. en praktiskt bord tillräckligt stort för att allt man behöver ska få plats på det. från glasögonen, boken till faten med frukt och glaset med istea. det ska finnas lagomt mkt att se på. bilar som syns på vägen men inte hörs. människor som pysslar och donar men inte stör. och det ska finnas träd som sjunger sakta medan vinden glider mellan deras grenar och löv. lagomt mkt så att man känner att man dåsar bort lite och ljudet från huset just lagomt förnims.

känslan i det är väl ungefär som de sommardagar jag själv kommer ihåg från min barndom. vid middagar och släktträffar som skedde i vår släkt. pratet och surret från det inre då gammelmostrar och mammor spolade, diskade, skrapade mot porslin och kokade kaffe och förberedde fikabrödet. skratten och svaga sorlet av hemligheter som bytte plats. det svaga hummandet av alla männen som dragit sig undan ngnstans för att röka en cigarett lr pipa. man nästan kunde höra deras huvudrörelser och blickar av medhåll mellan varandra mer än man såg det. och allt det där skedde medan man själv låg i solstolen, lr på vedlårn i salen, lr hammocken sakta gungade. medans träden sjung lågmäld för alla som ville lyssna.

det är nu många år sen. många liv sen också känns det som. många som har försvunnit ur jordalivet och bara lämnat minnen efter sig. mina somrar var bra somrar.. alldeles lagoma somrar för ett annorlunda barn. sakta, långsamt och lagomt. nu på lördag har vi en släktträff och helt plötsligen så kommer jag ihåg alla dessa somrar än mer. minnet är förunderligt. det är som en kista på vinden, man blir lika förvånad varje gång man öppnar på locket. man hittar oftast ngt nytt dammigt minne. tänka sig.

här är ett annat nytt dammigt gammalt minne. .. night med låten hot summernights. tror det var 1979.. yes.. a long time ago..


hot town ..summer in the city..

...doesnt seem to be a shadow in the town.. ser ut att bli en härlig dag idag. jeeej trevligt för alla nybakade studenter. det ska vara soligt när man gjort sina 3 år i gymnasiet. det kanske oxå betyder att det blir en varm sommar. tummar kan ju ivf hållas .. så gott det går.

annars raskt medveten om hur fantastiskt plaquenil verkligen är. see u in september.. xoxo

låt.. jadu.. ngt om sommar kanske..

bananarama cruel summer in the summer -83...


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.