fredag 11 december 2009

nu tändas tusen juleljus...

....på jordens mörka rund.. och tusen tusen stråla och på jordens mörkblå grund.

en av de allra vackraste julsångerna i min del av världen. än i dag ryser det efter armar och ryggrad över det enkla i orden. ungefär som det kommer i texten i julevangeliet..."och det hände sig vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas."...ja ni vet. det där var hämtad från 1917 års översättning vilken jag föredrar. de gamla svenska orden gör att själva texten blir mer levande... mer som om det verkligen var ett vittnesmål från jesu födelse.

det finns väldigt mkt med julen jag tycker om. dofterna, smakerna, färgerna, glittret, ljusen, granar, tomtar, girlanger (speciellt ljust och girlanger), min krubba med "lilljesusbarne", min mormors gamla jultavla med texten stilla natt som hänger över krubban. jag älskar barnens önskan att vi bara ska ta det lugnt, deras förväntan över ljusen och glittret, deras längtan till mamma-styvpappa-mormor-moster ia:s mat, dryck, kakor och godis. jag tycker väldigt mkt om känslan att vara med familjen. med dom jag älskar mest i världen. jag njuter av värmen, både från kamin och kram och är väldigt tacksam att vi är alla är samlade i år med.

sen finns det en mängd saker jag INTE tycker om. STRESS som har räknats bort för flera år sedan vem behöver den till jul. den kommer nog ändå. ALKOHOL som tyvärr ställer till alldeles för mkt för många barn. barn som avskyr och inte alls ser fram emot jul. man kan ju tycka att just DEN helgen skulle flaskan få stå. sillen klarar sig bra utan nubbe.. tro mig.. min har gjort det i alla år. sen avskyr jag denna EVIGA JAKT PÅ LYCKA BLAND PAKET. lycka sitter varken i exklusiva gåvor lr röda snören. vi vet ju alla det här.. och ändå så låter sig så många föräldrar lockas till att jaga presenter åt barnen. det ena dyrare än det andra.

här hemma fick en av barnen den briljanta idéen att köpa nytt spel. ja alltså SÄLLSKAPSSPEL. antingen en reviderad/uppdaterad upplaga av TP lr ngt helt nytt. ärligt ska sägas, ibland så är mina kids verkligen sticks and stones men oftast är dom semivuxna-vuxna individer som jag är mäkta stolt över. så.. ikväll blir det pepparkaksbak. i morron blir det saffransbröd. på söndag har dotter bestält mozartkugeln och knäck. och till jul kommer vi att spela en upplaga av TP som är så långt bort från vår gamla med utgivningsår 1981 typish. det kan bli värme från kamin och kramar känns det som.

dags för pyntning.. och vem gör inte det bättre än disney med crew.. *ler*


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.