torsdag 31 december 2009

så var glada julen slut slut slut...

...och fort ringer nyårsklockor året ut ut ut..

helt otroligt vad ett nytt år kan gå fort.. ja.. nytt är det ju bara kanske de första skälvande minutrarna men ändock. detta år var mkt energikrävande på många plan och det känns som att efterdyningarna kommer att svalla över till 2010. men ändå som den tjurskalle jag är med föga lust att förlora så biter jag ihop och är fullständigt övertygad om att NÄSTA år blir ett bättre år. föga intressad av oddsen och den eventuella statistik som kan finnas i ämnet men som sagt nästa år är det som gäller.. återigen.

så här den sista dagen är det väl vanligt med sammanfattningar av olika saker. listor hit och listor dit, listor på största idioter, listor på de framgångsrikaste idioterna, bästa musik/filmen/boken och dylikt. jag är måttligt road av listor.. de stämmer sällan överens med mina egna, oavsett vad det gäller. därför funderar jag på att i år göra en helt egen galen lista.. sånt gillas för min del. med tanke på att jag är både egen och galen.. (vilket det finns papper så.. så det sägs)

ok.. here goes.. mias lista for the public

#1 återigen.. fan vad jag gillar american idol. kan man annat än älska simon.. honom vill jag ha nästa jul. efter honom var det faktiskt två personer jag inte kan låta bli att lyssna på på spotify. adam lambert och alison iraheta. snacka om röster som får det att rysa. mmm mmm mmm.. hit me baby one more time.

#2 alla dessa härliga filmer jag inte ens kommer ihåg vad dom heter.. men två är public enemies och inglorious bastards....

#3 serier som jag faktiskt MÅSTE se... av typ true blood, solens mat, leilas mat samt robertos. för att inte tala om alla dessa engelska mord. vad vore ett år utan dom.

#4 sommar fastän den rackaren väldigt sällan vill vara kompis med mig numera då.. men dock.. fortfarande en favorit.

#5 rabarber på alla håll och kanter.. det är sommar och är utmärkt i semifreddo.. den enda "glass" jag numera äter.

#6 bilturer. gillar att åka bil. se ut genom bilrutan och se sverige. i regn och rusk, snö och frost, i sommarklädsel, i vårens gröna och höstens gulabruna.

#7 musik i mängder, få saker kan göra en så tillfreds som just det.. musik.

#8 upptäckten av american football. hur kul är inte det.. *ler*.. yabadabadotime..

#9 min goa vän k som är min själsfrände major. ingen förstår mig som hon, och jag tror hon är en av få som älskar mig som jag är. såna vänner är oslagbara.

#10 min älskade familj. mannen, barnen, modern, mostern och kusinen. som den italienare jag är i anden så är la famiglia det viktigaste, centralaste och det bästa i ens liv.

#11 god mat går hand i hand med familjen. visst är det så? lr är det återigen min italienska själ som gör sig påmind. god mat att laga till familjen under årets alla högtider, årets alla dagar. bjuda till bords och lägga ner sin själ i maten..

#12 sist men inte minst ( och allt det övriga naturligtvis inte i nummerordning) min absoluta favoritfilm genomtiderna. the godfather. få filmer kan få mig så taggad bara av musiken, vissa scener, ljuset, färgerna. för mig när jag såg den var det kärlek vid första ögonkast. och fortfarande är den kärleken trogen.


så... min lista.. inget jag avskyr lr inte kan stå ut med. sånt lämnar jag till andra dagar. i dag på årets sista så tycker jag att en lista med sånt jag tycker om passar sig bättre. man ska gå ut ur det här "livet" och in i det nya med glädje och kärlek.




GOTT SLUT OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!






you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.