söndag 5 oktober 2008

homewrecker..



..har du säkert hört talas om. säkert också träffat på ngn i dina dagar. du kanske tom är en sån själv. vad vet jag. men har du hört talas om en moviewrecker? en sån där som alltid tar udden av scenen som är tragisk, sorglig, öm, bittersweet osv. jag bor med en sån. en sån där som alltid kommer på sina mest lysande skämt och ordvitsar just DÅ.. den stunden som är så där intressant på ngt vis. han lever jag med.. och det finns säkert fler än jag som har en sån som han där hemma. dom kommer i olika skepnader dom där typerna...olika åldrar, olika kön. men ett är säkert.. deras gemensamma syfte är att förta stämningen oavsett vad det är. mördaren kryper närmare... ja då får man höra hur olämpligt det är med högklackat när man ska springa ifrån. robin hood kysser marion.. han påpekar bestämt hur vansinnigt uppfriskande den medeltiden kyssen ska kännas. utan tandkräm och munskölj. ja ni fattar...*skratt*. min man har många fördelar och storheter av olika slag men ngt han är mkt dålig på det är att hålla kxften när det händer ngttv:n/bioduken.

tur för honom så älskar jag honom ändå. *ler*

all the leaves are brown, and the sky is grey...


....inte riktigt den höstsöndag jag hade tänkte. mina planer var en tur ut till harpsjön och bara känna lukten av höst. se färgerna och känna solens sista smekningar. istället så fick man en blåsig regnig grå höstdag som verkligen dämpar lusten lite. utanför fönstret har björkens löv fått en tråkig gul färg. det gråa draperiet av regn dämpar säkert färgerna också. vinden driver uppför vår väg i rikting upp mot bron. den sliter med sig björkens hängande svepande grenar och påminner om hårman som piskas av vinden. sorgligt.. det känns ganska skönt att få sitta här vid köksbordet och se ut genom fönstret. känna värmen inomhus, höra surret av familjen runtomkring. känna värme och trygghet. jag är lyckligt lottad. nu ska det tändas en brasa i kaminen som det känns. som kompensation för den uteblivna turen till harpsjön. tända ngr ljus och njuta av en god pasta med sås. ibland är enkla saker de bästa saker.

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.