söndag 4 oktober 2009

i cant stand the rain....

....against my window.

jahaja, snacka om en ordentlig ko-vändning. från gårdagens trevliga önskvärda höstväder till dagens trista gulgråa stormliknande skräckväder. dagens väder är av den sorten att man skulle vilja gräva ett hål i marken åt..slänga ner eländet, gräva över, asfaltera och bygga ett parkeringshus över. that kind of weather.

blir man förvånad då att även min värk och grejs gjorde en 180 graders vändning. var är min värmedyna???? det blir att lirka på sig xtra kläder idag och sjunka ihop som en misslyckad sufflé i soffan. shit vad less jag är men nöjd över gårdagen. så om gårdagen var en pajdag så är denna söndag en grytdag. ja precis, en höstgryta med morötter, lök och annat smarrigt. who knows, this might be a good day today.

status quo som gäller idag. when you walk in the room.

darn i forgott.. .(lr sista dansen)

skulle välja en sista låt innan sänggående. med så många så är det svårt och våndan kunde ha kommit att blivit stor. men bländrandes bland mina listor dök denna låt upp med en av mina favoriter. texten är så där fantastisk så varje gång man hör den så känner man kraften i orden. oavsett i vilken ålder jag är eller vem jag riktar orden till....


you are always on my mind, my darling jonnyboy.






And I guess I never told you
I'm so happy that you're mine

hey, hey, hey it was a beautiful day....


.....we droved on and followed the sun.

vilken helt underbart härlig dag tillsammans med mannen. njuta av hösten, njuta av att jag är pigg (nästan) och värkfri (nästan). bara se hösten runtom mig och inse hur vanvettigt förälskad jag är i min hemstad, och hur mycket jag älskar min man. vi tog en tur ut till gamla bowaters, dvs strömpilen, och satte hos nere vid älven på en av de slippade stenarna. nära vattentrappan, denna oemotståndliga vattenspel. himlen var så blå och vattnet var så blått. solen lyste på oss och vinden förde med sig dofter av höst. njutbart och lekfullt.

div turer ut till stadens hörn och en avrundning på café med varmt kaffe och peacanpie. mums..gott.. och så typiskt höst ändå.. paj.. är höst. sen tvärt smyga ner till trädgård norr för att se de sista blommorna som försöker stå emot frostnätterna. älv som glittrar och förälskade par som sitter på kanten med benen hängande ner mot älven. efter lite strolande i trädgårn så blev det att vända tillbaka till bilen. på väg ut så kastade jag en snabb blick upp mot "grindhörnan" med sin avlånga damm. gången upp mot "grindarna" och pelarna, samt växterna som gömde undan hörnan, fick mig att tänka på en gränd ngnstans i världen. kanske grekland, spanien, frankrike. eller kanske just bara här i umeå. kunde inte låta bli att ta en bild som därmed fick avsluta touren.

denna låt ploppade upp när jag skulle skriva. daniel boone beautiful day. om man lyssnar på texten så stämmer det utmärkt med dagens äventyr.... good night darlings.. i had a nice one...


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.