onsdag 22 oktober 2008

ben'n jerry....


....my best friends.. kalla killar. *ler*.

när jag var barn var jag en galen glassätande unge. glass i stora lass skulle det vara. kall härlig glass med rullrån, hjortronsylt osv. ja ni vet. jag var så galen i glass så jag t.o.m övertygades om att VARM glass måste vara sagolikt gott. allt enligt min moster IA. nåväl inte helt sant, lr rättare sagt, inte sant alls. för den glass hon hade tänkt servera mig, den varma, den var vanlig "hederlig" mannagrynsgröt. ngt jag avskydde som barn och än i dag har svårt att äta/svälja. *urk* men mina unga år till trots (typ 5) så var jag fullständigt övertygad om att det fanns ngt som hette varm glass. den fasta övertygelsen gick snart om intet när jag insåg att jag hade blivit riktigt grundlurad. gissa vad arg jag var. funderar om det var däroch då min passion för glass började matta av. för med åren så blev begäret efter glass allt mindre och mkt mer sparsmakad. numera duger inte vilken glass som helst...tyvärr.

jag märkte redan i tonårstiden att jag radikalt lämnade vaniljglass och marscherade raskt över till avdelning choklad.. och inte vilken choklad som helst utan, håll i er, chocolatechocolatechip. pröva med den en sen fredagskväll. närmare bestämt sia:s glass. sen blev den rocky road, chokladglas med pecannöt och marschmallows. sorgen blev stor när den under en kortare period försvann från sortimentet. texas pecan är inte riktigt samma sak oavsett vad andra säger. under den tiden upptäckte jag mövenpick. *ler*... mövenpick swiss chocolate och walnut marple. mums. jag är omåttlig svag för mörk choklad och pecannöt. efter att ha slickat insidan på mången mövenpick burk fortsatte jag vidare till häagen-dazs....yummi. choc choc chip och inser också att cheescake-glass är inte så dumt. men nu är det bara ben 'n jerry. jag menar förutom smakerna. har ni sett behållarna? och namnen? Chocolate Chip Cookie Dough The Cone, Bohemian Raspberry, Oh My! Apple Pie! jag bara menar. vem kan inte älska sån glass.. *skratt*.

min yngsta son är galen i glass.. precis som jag var när jag var yngre. funderar om han också kommer att avancera och utveckla en annan smak än vanlig vanilj. undrar vilken som kommer att bli hans favorit. kanske dairy queen lr hersey's, lr kanske t.o.m dreyer's. *ler*. nåväl.. only time will tell. nu är det dags för ngr skoper b&j. smak? new york super fugde chunk. *ler*

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.