fredag 16 oktober 2009

have yourself a merry...

...little christmas lr kan man säga ngt för tidigt?

det är ngt som gör att i vår familj älskar vi jul. inte så mkt julklappar även om det är nice. och visst uppskattas julpynt men lagomt är bäst, det kommer ju en tid då allt ska ner. klart julmaten uppskattas det med men man kan bara äta så mkt skinka för att inte dö på kuppen av tarmvred och illamående. jag tror faktiskt att det har ngt med själva julen att göra. känslan av magi, löften om nya möjligheter, att allt kan ordna sig och bli till det bättre. tror att det gör att jul är ngt vi längtar efter. det finns ceremonier i det man gör. det första adventsljuset, dörrkransen, pepparkaksbaket och julkrubban. den röda varma färgen som i så många tavlor symboliserar kärlek. stjärnor och glitter, och dessa fladdrande lågor från stearinljus och värmeljus, sprakande vedklabbar och doften av varmglögg.

ihopkrupen i soffa med kuddar och julfiltar. med värmande juleljus och värmande glögg, söt russin och mandel. tillsammans med dom som räknas i världen, dom viktigaste, då är det ganska lätt att förstå julens budskap. och varför den firas så långt in i mörkret när nästan allt hopp känns som det övergivit en.

följande är från how the grinch stole christmas.


old habits die hard...

....so they say... misstänker att det gäller även för annat än gamla ovaner. fullt överförbart även på kärlek och hat. viss besatthet, längtan, sorg och önskan. en liten nostalgisk känsla har smugit sig på mig, med början redan igår kväll. bakgrund? ni vet gammal kärlek lr ungdomsminnen. endera. som förstått finns jag på communities för surr med folk och fä. igår kväll så stötte jag ihop med ett ungdomsminne på just ett sånt ställe. det ledde till en hel del minnesbilder.. naturligtvis så innefattar de flesta musik. otroligt eller hur? eller egentligen inte för personen i fråga var intresserad av musik redan när vi var unga och fräscha. tydligen så är han fortfarande involverad i musikvärlden.. huruvida han fortfarande är "ung och fräsch" låter jag vara osagt.

tonåring på 70talet kan det finnas ngt mer passande än clash med i fought the law.




men kan man låta bli green days version....njaaaaaaaaa...kanske men varför...


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.