tisdag 4 november 2008

if you cant stand the heat....


....get the hell out of the kitchen...!

ungefär så var det idag.. igen. ugnar igång, plattor som värmde och kokade. äldsta sonen fyllde år och enligt familjetradition så får födelsedagsbarnet välja middagsrätt och efterrätt/tårta. sonen valde köttfärslimpa med hemmagjord potatismos, glaserade morötter, svampsås, gräddsås och vinbärsgele. som grädde på moset blev det prinsesstårta värdig en prins. alla smorde kråset och togs tabberaset på allt. knappt så dottern fick sig en lunchlåda.

sonen fyllde 19 år. han är lång, så mkt längre än mig. jag tror aldrig jag varit så lång någonsin. *ler* han påminner om min morfar men samtidigt ser jag mkt av släktdrag från min fars sida hos honom. fascinerade tanke att för 19 år sen, ungefär vid den här tiden, blev jag inskriven på bb här i umeå. och strax efter 22 på kvällen så hade jag en nyfödd liten grabb på magen. lukten av nyfödd bebis är.. speciell.. något som binder samman leden av födande kvinnor generationer tillbaka ner till de allra första. och nu.. är det svårt att förstå att denna unga man en gång var en del av mig.

nåväl... middagen avlöpte till allas belåtenhet som sagt och hettan tog verkligen ut sitt pris. utslagen och nedräknad hamnade jag i soffan för att domna bort i paltkoma. tänka sig.. 19 år... *ler*

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.