torsdag 10 mars 2011

winds of change....

....send me an angel...

insåg just att jag snart firar jämnt år. för snart 25 år sen flyttade jag till holmsund. närmare bestämt till persgatan.. till en äldre lägenhet med parkett golv i varje rum förutom badrum och toalett. solsida i princip hela lägenheten och öppenspis för kalla kvällar. en härlig stor balkong och lugnt läge. superlåg hyra, få lgnheter i stan samt att fd mannen jobbade i holmsund gjorde att flytten var optimal.

flytten hände sig vid den tiden som var påsk det året. närmare bestämt den 27 mars. vädret var ungefär som det är nu.. lite lagomt slaskigt, lite lagomt kallt på nätterna, lite lagomt varmt på dagarna. tillräckligt för att fräknarna ska leta sig fram när man är ute. det är ngt speciellt med den där känslan att flytta till sin första egna lägenhet.. att få plocka in sitt eget porslin, sänglinne och handdukar i sitt eget linneskåp, kunna bjuda folk utan att alla sitter i knä på varandra. ha kalas och middagar, baka och laga mat i ett riktigt kök.

när vi flyttade till holmsund där på stenåldern så sa jag alltid.."det är bara temporärt, snart ska det flyttas hem igen". och fastän jag aldrig ngnsin kommer att bli holmsundbo lr obbolabo så kommer jag nog aldrig heller att flytta hem till stan. trots allt så trivs jag att vara skärgårdsbo. och snart har ju alla viktiga personer flyttat ut hit till holmsund/obbola, bara ett fåtal kvar. så då är det väl ingen mening med att jag flyttar till stan.. lr?

en liten sträng av saknad och nostalgi slås ann.. inget mer än så. men klart.. vid den här tiden på året. när ljuset återvänder, lukterna förändras, fåglarnas sång känns gladare så kan jag inte låta bli att tänka på den första lägenheten. ...och så.. moving on.. =)

(nej jag gillar inte scorpions och nej jag gillar inte ballader heller så mkt, inte heller är låten kopplad till ngn mer än att det var mkt scorpions ett tag i musikväg just i den lägenheten....)

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.