torsdag 25 juni 2009

hair today gone tomorrow?

..var ett tag sen. när jag ser efter var det ett ordentligt tag sen jag skrapade ner ngt svammel. där ser man. antingen så har real life varit påtagligt närvarande, lr så har fantasin inte flödat men kan också helt enkelt vara ett enormt ointresse för min egen del. vem vet.. lr som vi säger who f knows..

nåväl sånt händer den bäste av bloggar och jag ser mig inte själv ens som ngn bloggare utan mer som en tant i behov av spypåse. lr åtminstone en anslagstavla av ngt slag. anslagstavla låter bättre än spypåse nu när jag tänker efter så.. anslagstavla får det bli.

vad som föranledder dagens uppslag/inslag/upplysning (u name it!) är gårdagens besök hos frissan. jag verkligen avskyr att sitta i stolen så jag brukar skjuta upp det i det längsta. nu hade jag verkligen lyckats skjuta mötet med saxen i det yttersta. sagt och gjort, tågade dit med raska steg (lr inte då) placerades i stolen. och surrades. jag har verkligen den goaste av frissor. tro mig.. det är många som satt saxen i mitt hår genom åren. och det fast modern min var frissa själv. kanske därför. sagt och gjort lr sax och gjort (skämt om ingen uppmärksammade det då) så blev det lite färg och dylikt, lite klippt och så. sen fällde hon en remark, en som tog som ett knytnävsslag i magen. ditt hår verkar ha blivit TUNNARE, är det ngt du själv har märkt? ja, jo, kanske...lr nåt. jo det har jag ju. jag har ju märkt att håret blivit livlösare och torrare, tristare. färgen har tagit slut så att säga och orken med. jag vet att det beror på min sjukdom. herregud, ALLT är ju torrt numera. hud, naglar och ALLA slemhinnor (japp precis läs ALLA). vet dessutom att håret påverkas. man får håravfall.

så varför tog det så hårt då? jo, saken är den, jag har aldrig varit ett vackert barn. söt, ja kanske, men aldrig vackert. inga fantastiska ögon, vacker näsa, vackert utformat huvudform/ansikte, min kropp har varken varit lång lr slank. inte har jag heller varit begåvad med vackra fingrar lr händer. fötter är ja söta men inte ngt som ngn faller i trans över. vad jag däremot haft, förutom en fantastisk personlighet då (förläggares not) är vackert hår. tjockt hår i en färg som inte kan beskrivas alla ggr. som har skiftat med vädret nästan. hår som tagit ordentligt med tid att klippa igenom, färga, slinga, permanenta. hår som fått nya frissörer att ifrågasätta sitt eget kunnande. och nu har jag inte det längre. jag har inga bekymmer med att bli gammal, rynkig, tröttare, höra och se dåligt lr gråhårig för den skull. men... att tappa det enda som varit vackert, mitt hår, det tog hårt. så pass att jag känner mig mer nedstämd idag än vad jag är när värken tar över helt. mitt i allt så blir jag lite grinig.. ok då.. om jag nu tappar håret.. så det blir mkt tunt.. hade jag haft en snygg huvudform hade jag rakat mig helt. men inte ens det har jag. jag har verkligen bara mitt hår.

så.. idag strör jag aska i mitt hår..


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.