lördag 22 november 2008

maj på malö...

...vackra maj, dig vill alla vågor smeka, när du kommer i din eka och förtöjer den på svaj.

min mamma heter maj. maj eleonora . född den 23 november 1940. under kriget mao. det innebär att min mamma fyller 68 år i morron lr idag. man säger att man märker man blir äldre när man ser på barnen. men jag tycker det gäller för föräldrar med. jag menar.. min mamma har ju alltid varit min mamma. på alla sätt...hennes sätt och personlighet har i stora drag varit de samma. på gott och ont som med allt. mest gott då. och jag älskar henne lika mkt i dag som när jag var barn. och hon luktar fortfarande på samma sätt idag som då. jag ser på henne och jag ser exakt samma mamma som för 35 år sen, lr så kan det tyckas. men ibland.. vid vissa tillfället.. så kan det där magiska skynket som skymmer ens ögon från vad som är och vad man sinnet ser, så upptäcker jag de fina ryckorna, de gråa hårstråna. och även med den insikten så ser jag min mamma. den där vackra kvinnan som jag kommer ihåg från foton från 60-talets glada dagar i umeås nattliv. lika vacker då som nu fast på ett annat sätt. och även om det funnits stunder då jag och min mor inte alla gånger kommit överens, så älskar jag henne ofantligt mkt. känner en tacksamhet över att hon faktiskt lät mig vara den jag är, på både gott och ont.

nåväl...längre bort än 68 år vill jag inte tänka på nu. för i morron...lr rättare sagt idag. fyller min mor år (oavsett hur mkt) och till hennes ära ska vi göra smörgåstårta. ngt av det bästa hon vet. och vi ska äta, skratta och vara glada.

När lillan kom till jorden,
det var i maj, när göken gol,
sa mamma att det lyste
av vårgrönt och av sol.




meaning of life....

.....dont give up. perhaps that's the answer, the larger answer. dont give up!


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.