torsdag 1 januari 2009

happy new year...

...happy new year....May we all have a vision now and then Of a world where every neighbour is a friend.

årets första dag. första dagen på det nya året. ett nytt års första dag. nyårslöften. nya möjligheter. nya chanser. nya risker. nya horisonter.

i vårt läger slog flunsan till på juldagen och sedan tagit oss en efter en i princip. stundtals har det känts som vi hållits gisslan i ngt främmande land och väntar på besked i fritagning. och jag vill återigen säga. tack gode gud för förkokt julskinka. julmaten har verkligen räddat vårt stackars sjuka familjeläger. när varken ork lr aptit har rört om i grytor och pannor har kokt skinka och leverpastej stått till bjuds för de få som haft ngra smaklökar att njuta maten med. vi övriga har legat med feber som sällskap och värk som lek.

men i de första timmarna på det nya året kunde vi skaka av oss flunsans snäva bojor och äntligen få känna smaken av.. bullens varmkorv och johnnys senap. fasen vad GOTT.... och under dagens timmar har vi sakta men säkert återförts till det vanliga livet. med ork, skratt och intresse för ngt annat än snytnäsdukar, alvedon, vaporub och nässpray.

och jag har läst upp mig lite på nyheter av olika slag. och det finns en hel del har jag märkt. i min halvdvala till värld som jag tidigare befunnit mig i har inte släppt igenom så mkt av nyhetsvärde. tyvärr är det väldigt få glada jul och nyårsnyheter. de allra flesta är den totala motsatsen till julens budskap och det ny årets löfte om nya möjligheter. jag har ingen lust att rada upp de olika händelserna här för jag tycks mig tro att de inte har gått många förbi. såvida det då inte har varit sjuk i flunsa då.. vill säga.

men det här vill jag då tillägga. en enda kommentar till min första film på det nya året. och jag säger bara. FYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN .... för arn. jag har under min hela livslägd i princip sagt att det inte finns mkt bra svenska filmer. nej jag har sagt att det inte finns NGN bra svensk film efter 1950. och fxn i mig. ursäkta mitt profana språk men arn är det som bevisera det till det yttersta. snaaaaaaaaaaaaaaacka om lame.....torr filmprestation.... jag har i min ENFALD alltid trott att man ska skådespela så att det känns verkligt lr åtminstone plausibelt men vad fxn.. det känns som dom svenska skådespelare levererar sina repliker på ett annat språk än sitt MODERSMÅL. för fxn karlar och fruntimmer.. agerar lr har alla jxxlar persbrant som förebild. ayayayay.... nej det VAR bättre för. för inom det svenska skådespelandet har inte mkt gått framåt.. men ok.. heders ska väl sägas att se upp för dårarna är en godtagbar film. och jalla jalla.. då.. och kopps... men that's it.. inte många fler än så..

så.. nog om stelheten i filmen arn. gott nytt år på er alla .. de som läser då blir det ju.. god fortsättning... and may the force be with you.

No more champagne
And the fireworks are through
Here we are, me and you
Feeling lost and feeling blue
Its the end of the party
And the morning seems so grey
So unlike yesterday
Nows the time for us to say...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we dont we might as well lay down and die
You and i

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.