söndag 9 november 2008

a whiter shade of pale...

..... kan man verkligen kalla den mjölkvita dimma som svept sig runt "bygden". regnigt, rått och småkallt. en typiskt dag i perioden mellan höst och vinter. här ute vid kusten vill säga. *ler lite*

dagen har varit mysig och trevlig men tyvärr en skitdag värkmässigt. vi hade en brunchsak på finporslin och frukostduk. alla deltog. en sorts annorlunda farsdagsfika kanske då de flesta av barnen skulle bege sig bort under dagen. vi som blev hemmavid spelade kort och gjorde en biltur i dimman. inte för att man såg mkt men.. tur man har åkt vägen tidigare så man vet vad man passerar. i övrigt har nog dagen varit ganska ja... vanlig.. jag tycker om vanliga dagar. äventyr och strapatser är alla mkt trevliga.. men inte i längden. jag är ingen adrenalin junkie. jag får mina kickar på annat vis. jag uppskattar att bara dola hemma med familj och vänner. partytiden hade jag som singel de få år de var. det känns som det räckte med det. och kickar.. ja det får jag numera mkt med musik och man.. *skratt*. och det är inte det värsta vill jag påstå.

apropå just ingenting.. (antagligen slackardagens motsats).. läste på en blogg för ett tag sen om arbetsmoral. vad jag förstod så ansåg bloggaren att arbetsmoral tillhör en viss generation. typ den äldre... men.. jag vet inte.. för jag tillhör ju då .. ja vad.. medelålders (?).. och jag har träffat på hög arbetsmoral både högt och lågt.. samt motsatsen då. enligt min erfarenhet så tror jag arbetsmoral beror på person.. var dom kommer ifrån.. alltså.. vad dom fått lära sig.. snarare än vilken generation dom tillhör. sen är det så tråkigt med generaliseringar.. jag menar.. "du är hårdrockare.. alltså ser du ut så här...."... lr......" du är äldre gift kvinna.. ja då ska du bete dig så här".. och.. du tillhör den yngre generationen...alltså kan du ju inte ha respekt för andras ägodelar lr ha hög arbetsmoral.

nej.. tråkigt med generaliseringar.. bort med dom.. rent generellt sett.. *flin*

ace of spades...

....lördagen ägnades åt att

  1. lyssna på musik
  2. spela 500 med dottern
  3. sjunga till musik jag lyssnade på när jag spelade kort med dottern
  4. krypa ihop som ett gammalt nystan för att sova en stund.
däremellan blev det naturligtvis andra saker gjorda. som.. tex.. kaffekokning. lunchätning... kaffedrickande.... middagsmatslagningsstund...porslinsframduktningsoperation.....äta-prata-umgås-tid... och annat trevligt man kan göra.. ja det vill säga jag gjorde det. hade trevligt alltså.. mannen slet i köket med att sätta panel. lr slet var väl att ta i då.. han satt panel. tur man har sig en duktig karl, arbetssam, kunnig, händig, snäll, smart och många fler superlativ. det viktigaste är nog fasen att han älskar mig och står ut med sin fantastiskt påfrestande familj. hår av hin anser han nog att vi är hela bunten periodvis. men å andra sidan anses han vara en riktig surgubbe...lite som gammhunden vi har.. han är också en surgubbe.. och envis.. fasligt söt och kelig ja.. men envis.. och sur.. men vi älskar honom ändå.. ja även mannen då, oxå.

well whatever.. jag är duktig i 500. ja är mer än duktig.. jag är OÖVERVINNERLIG. *skrockar*

top of the list, king of the hill.. a number one..

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.