fredag 3 oktober 2008

if you say so...


....så låter det mkt konstigt när harrison ford pratar tyska... *ler*

det här med att dubba. vad är det egentligen? jag kan förstå att det behövs i vissa länder där kanske många är analfabeter. men kom igen.. tyskland? usa? frankrike? varför dubbar man filmer där? det är en mkt besynnerlig upplevelse att se sina favoriter prata ett språk dom inte vanligtvis pratar och som man själv inte förstår.. hey.. det är besynnerligt även om man förstår språket. *s*

för evigheter sen besökte jag usa och såg en del tv. konstigt lr hur?.. nåväl.. vänner var på.. och det hablades espanol för glatta livet. jag måste säga det.. monica är mkt besynnerlig på spanska för att inte tala om ross. *skratt*.. phoebe funkade ganska så och joey också.. men chandler?.. *skratt*.. mja.. föredrar nog engelska där.

såg även en film med harrison ford. en gång i tiden min stora "bio älskare".. *skratt*. ngt reviderar idag. ivf som helst så smattrade han tyska ord i ngn av sina indiana jones filmer. mkt passande för den scene som etsat sig fast med den tyska ford innehöll tyska uniformer. bisarrt..*skratt*.

film är bäst på bio men jag tycker nog att film är bäst på originalspråk. men sån är jag då. *ler*

ikväll är det hemmakväll med dotter. det innebär omåttliga mängder av godis och annat div illamåendegörande saker och ting. film för kvällen är "fyra bröllop och en begravning", en film som faktiskt är en av de få filmer jag gråtit till som vxn kvinna. scenen som har samma inpakt varje gång är när begravningsklockorna ringer och dikten över den fallne mannen läses av hans unga älskare. fantastisk härligt gråtande .. gör ju inte saker sämre att dikten är underbar och skådespelarens röst är mysig.. lätt scottish och allt.. *ler* nåväl ser väl hur mkt "snorpapper" som går åt ikväll lr om ögonen är helt torrlagda. vilket dom numera är men då mest pga sjukdom än ngt annat.

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.