onsdag 26 november 2008

you say tomato ..

.. and i say something different....

det där med favoritfilm är som smålustigt, har ni tänkt på det. en av mina absoluta är gudfadern tillsammans med sw-trilogin och kanske en lr annan svartvit. min favoritskådis har i många år varit harrison ford. ända sen jag såg honom i första star wars-filmen och american graffiti. sen.. med tiden har mina känslor svalnat och jag har faktiskt bytt favorit, till johnny depp. nåväl, som ni kanske förstår har jag lite svårt för romantiska och komiska filmer. föredrar såna som är av den mer thrilleraktiga stuket lr som med depp och ford lite mer av den där söndagsmatiné-filmen. ni vet..errol flynn och gänget. oja, visst finns det bra romantiska filmer och även komiska. men om jag får välja.. att hyra en lördagskväll??? definitivt ngt man får klura på och som är spännande.

min man gillar också filmer, men han föredrar nog mer av de komiska slaget och gärna med lite inslag av romantik. bland det första han sa om gudfadern var att det minsann inte var en sån fantastisk film. och det visste han utan att han hade sett den.. tänka sig.. *ler lite*. men skämt åsido.. min mans favoritskådespelare är sandra bullock. och jag är böjd att hålla med. jag tycker hon är bra också. fina ögon, fint leende.. verkar ha "glimten" och allt. dessutom vidhåller min man fortfarande att hon och jag är lika, och jag tänker inte svara emot honom i det avseendet. där låter jag honom vara experten. *skratt*

en av min mans favoritfilmer är faktiskt Lake house med sandra, naturligtvis, och keanu reeves, som är en av mina småfavoriter. och filmen är mkt charmig, en riktig goding om man ska säga det. för det har en känsla av att kärlek övervinner allt, även tid. och ibland, vissa dagar är det en trygg och skön känsla att veta det, även om det är en amerikansk film som förmedlar budskapet. som för att citera min man "ibland behöver man faktiskt naiva filmer med positiva och må-bra-känsla vibrationer" så.. hipp hurra för filmer som får en att må gott. världen kan inte få för mkt av dom.

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.