tisdag 15 september 2009

Good drums get the dancers out there,.....

....... good songs get them to dance well. Without drum groups there is no music. No music, no dance, no powwow

robert chris, powwow country 1992.



sant.. och riktigt.. idag nytt besök på nus, tand hög. spottskörtelsbiopsi. kan ju också vara roligt när man är livrädd för tandläkare. det får lov att gå och det gick. lämnade byggnaden med svullen läpp, besynnerlig känsla och en svagt, mkt svagt gnista av fighter spirit. detta är inte det som ska knäcka mig. denna känsla av modfälldhet, solitud, frustration och besvikelse. jag ska ta mig genom den här veckan, utan att veta varför jag mår skit, har värk och knappt orkar sitta upp. jag ska ta mig fram till nästan vecka och nästa läkarbesök. efter det ska jag ta mig igenom till den första dopet i familjen på länge. efter det.. ska jag hitta på ett delmål och sen ytterligare ett. jag ska skrika, gråta, hata men jag ska släpa den här kroppen, det här sinnet och denna själ mm för mm till nästa mål. jag vägrar att ge upp, give in, kasta in handduk. jag vägrar för jag har tagit mig så här långt i mitt liv trots allt som dykt upp. ger jag upp förlorar allt det jag kämpat för värde och det jag kämpat mot vinner. alla segrar och landvinningar kommer att försvinna och sköljas bort. ... kom igen nu lena som hellgren sjunger.....

om ni undrar över dagens val av musik ska jag förklara. drum-musik för mig lugn...trots det oljud som vissa människor upplever det som.. så för mig är det mkt lugnande....tryggt.. om man lyssnar mkt nog kan man nästan känna igen sin egen hjärtrytm i drum-sessionen. nåväl står vem som helst att välja att lyssna lr inte..

music should be heard without prejudice....

northern cree grand entry song, thunderbay


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.