fredag 19 december 2008

nu är det dax för lucka nr....

.......19.

just den frasen tyckte jag var så spännande när jag var barn. att få öppna den där luckan och se vad som dolde sig bakom. ett år (lr flera år kanske?) så var det inte lucköppning som gällde. utan man fick stickers som man skulle klistra upp på kalendern. ärligt kan jag inte säga vilken det var men kan ha varit mumindalen.

med julkalender kommer den givna frågan vilken man har som favorit och sen.. kommer du ihåg frågan. då gäller det både de man ansåg vara bra och de kalendrar man avskydde och inte alls hade med julen att göra. kommer du ihåg?!

min favorit all time är teskedsgumman. alltid always. tätt följt av Albert och Herbert. trolltider var väl ok.. kommer mest ihåg den för frasen "hallå i örat" än vad som skedde där. jul i mumindalen var också en av mina favoriter, vilket antagligen beror på att jag verkligen tycker om mumintrollet och har så lite förståelse för lilla my. hon var ju så elak. eller var hon?

sen finns det en del julkalendrar som jag kom ihåg även fastän jag inte tyckte om dom. broster broster tex eller mysteriet på grevfeholm. barnen i höjden kommer jag också ihåg. julkalendern var nämligen ett höghus. gissa om jag gjorde egna kalendrar.

julkalendrar ser man oftast när man är barn eller när man har barn. som är i den åldern visserligen. numera är jag inte barn längre och inte har jag barn i den åldern heller. kan man tycka. vilket då inte hindrar min dotter för att tvinga oss igenom morgonsändningen av skägget i brevlådan. otroligt ojulig och.. dålig. hennes ålder? fyller sjutton 3 månader. hon har definitivt barnasinnet kvar. just denna stund 7.15 till 7.30 tycker jag hon skulle lägga den i malpåse. för årets julkalender kan inte tävla med många tidigare. fasen.. grevfeholm är ju kanon i jämförelse.

nej.. när det kommer till julkalenderar så VAR det VERKLIGEN bättre FÖRR....

nåväl.. nu är det dax för lucka 20 som det verkar.

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.