lördag 5 december 2009

goodmorning sunshine...

....the earth says hallo..

det enda som säger hallå åt mig på morgonen är sleten kärring som skulle varit hos frissan för bra länge sen. vinterblek och glåmig. blåa ögon har fått en ny betydelse känns det som.. ivf i det bistra morgonljuset.. (läs mörker). känner hur jag verkligen längtar efter värme, sol, vind, hav och bara en fantastiskt härligt skön strand.. fiskmåsar och andra trevliga sjöfåglar. vass som växer där ingen vill gå och äckligt illaluktande strandlera. broms och irriterande flugor som sätter i:et på sommartoppen.

istället så är det råkallt och trist, grått och hurvigt. ingen snö och inget glitter. inga stjärnor och inget fnitter av moi när jag äntligen får göra jul. kan ärligt säga att det skulle vara gott med jul som passerat. beroende på många saker som det oftast är. en är den magiska nya medicinen. en malariamedicin som dämpar inflammationen....jeej.. . me like.. det tar ett tag innan det är igång fullt ut. och det märkte jag för ngr veckor sen. min kompis alvedon och jag har inte träffats så mkt sen mal are gjorde inträde. det gillas verkligen. nästan vanliga leder och muskler. tyvärr som inom allt i medicinväg så finns det bieffekter. aptitlöshet, magvred, uppkördhet och lite annat smått och gått. i ovanlig ordning lyckades jag pricka in de flesta. jag hoppas det reder till sig innan julafton.. kan ju vara roligt att äta ngt man pillertrillat och rört ihop.

förutom det har sjukdom hälsat på i form av hosta, feber, halsont. vanliga förkylningar i influensa tider är mkt trevligt besök. så lite nattvak, och övervakning, agerat sköterska och så torde nog tärt till en eller två cm julfrid hos denna damen.

så mkt tragiskt har hänt på slutet som det känns. så många saknade och sörjde. så många tragiska och tråkiga olyckor som förändras så många människors liv.

nu....nu önskar jag bara julefrid. på alla ställen det kan behövas. till alla dom som verkligen är värda det. låt alla barn få vara trygga och omfamnade av kärlek. låt alla föräldrar veta att deras barn får växa upp till trygga vuxna med integritet och medkänsla. låt alla de drömmar och förväntningar vi har på dom fortsätta att blomstra och leva.

have yourself a merry little christmas.. sjunger judy garland..... och jag tillägger keep them safe



you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.