fredag 23 januari 2009

tv-torka.....

....brer ut sig under helgen som saharaöken.

jag börjar bli ordentligt gammal och vad som give me away är dessa välformulerade ord: " det var fan visst bättre förr". som barn var fredag och lördagskvällar ngt att se fram emot (jajaj jag vet.. utbudet var litet och smalt blablabla) men ändock så fick man sig ett mord lr två att roa sig med till helgen.

i dagens tidevarv då jag har kanaler som bara studsar omkring som bollar i tv-apparaten. kanaler från när och fjärran, högt och lågt så finns det INGET, jag upprepar INGET att se en fredag lr lördag. OCH ÅTERIGEN JA, jag kanske har blivit mer kräsen. jag kanske tillhör de evigt zappande människorna lr så är jag bara en jävla sur kärring. men nog fasiken finns det väl NGN sund människa som anser att program av arten "lets dance", "körslaget" och dylikt inte är det man vill se BÅDE fredag och lördag??? lr??? jag bara frågar.

program ledda av adrenalinhöga spattigt pratsamma semikändisar med tävlande som är lika semikända, avdankade och mediakåta nobodies. är det ngt jag vill ratta in varje helgkväll??? och sen att det bara går on och on och on.. vad är det.. lagomt till man känner att nu fan måste det vara slut.. slänger dom lämpligt in ngt intressant nyhetsprogram som räcker lika länge som julmiddagen på julaftonen.

och visst.. vad hindrar mig att stänga av tv:n.. inget..

det som retar mig är att det verkar som om man hittar ETT koncept som funkar som kör man det år ut och år in till folk kvävs av sina egna spyor i ett sista försök att döva ljudet av dessa hurtfriska dåligt dansande och illa sjungande människor som ABSOLUT måste ha ngt bättre dom kan göra. och återigen.. fan vad jag är en gnällig kärring. hellre det än tycka att "lets dance" och "körslaget" är den optimala avkopplingen och underhållningen en fredag/lördagskväll.

nej nu återgår jag till läsningen av homeros iliaden.. fan vad spännande krig kan vara skrivet på gammel grekiska och i hexameter.

Mēnin aeide thea, Pēlēiadeō Achilēos
oulomenēn, hē myri' Achaiois alge' ethēken,

Vreden besjung, gudinna, som brann hos Peliden Achillevs,
den som sänt tusen kval över olycksfödda achaier!

you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.