onsdag 21 oktober 2009

mungojerrie and rumpelteaser....

....they are a couple of notorious cats...


jag har ett par katter i fönstret. två stycken med andra ord. inte mungojerrie och rumpelteaser då men pondus (den svarta) och skorpan (ginger vore väl hennes rätta namn eg.) dom tittar på löven som faller till marken. en del mkt snabbt, andra långsammare. de följer bussar och bilar med blicken som passerar utanför vårt hus. swooooosh....swiiiiish. det blåser ute också.. och himlen är verklingen inte så vackert blå som den var häromdagen. snarare.. trist grå. börkarnas gula löv är inte vackra men på ngt sätt så blir inte björken vacker när de faller av. för kvar blir grenar och kvistar som påminner om häxfingrar. med tanke på att halloween och allhelgonahelgen snart står för dörren så.. är det LITE creepy.

vi har ett antal djur i vårt hus. två hundar och NGR katter (antal lämnas inte ut men mkt katter). hundarna är trivsamma varelser. trofasta, älskar soffor, mat, husse, matte, varma sköna hus, hundgodis och mariekex. inte nödvändigt i den ordningen då. busar väldigt sällan då dom är sååå gamla, i deras ögon. goona vid mattes fötter är nice och tillräckligt för det mesta.

katter.. ja dom är som annorlunda dom. kan väl enklast kanske jämföras med en dragster. står mest hela tiden. det pillas och duttas lite med den. poleras och mekas. och sen. 0-100 på ngr sekunder och man blir lika fascinerad varje gång. var kom den energin ifrån. vår äldsta katt som börjar drar sig mot sex år (dvs lika gammal så yngsta hunden) hon kan få upp ett il som får möbler ljusstakar och blommor att flyga. med öppen planlösning finns det många sätt att flänga runt på möbler. hon utövar parkour per excellent kan sägas. nästa gång man ser henne är hon djupt nersjunken i tankar. med frånvarande ögon blickar hon ut över rummet, genom fönstret lr in i väggen. och man funderar vad som sker där bakom hennes väl tillslutna sinne. katter är som sagt fascinerade i sin helhet. mystiska, magiska, tjuriga, charmiga, älskvärda, ettriga, kelsjuka, rivjärn. med andra ord som fruntimmer enligt vissa män. when i come to think of it..


you hear what i say?

the best part of us slowly dies if no one really believes they exist. what remains is just shadows of memories and the cold ashes of trust and beliefs.

hell isnt a pit full of demons
poking your flesh with a stick
its an endless dinnerparty with
all the people you just cant stand
and really hate.